Herrijs als een feniks

Dilemma’s houden me stil. Ik heb last van het maken van keuzes. Ik ben analytisch, ik kan het perfect uit een zetten, maar mijn valkuil is ook meteen duidelijk. Te veel informatie, te veel mogelijkheden, weinig sturing, focus. Dus er komt geen besluit. Maar ik word dagen beziggehouden in mijn hoofd met de kwestie.

Dit lijkt nu allemaal verleden tijd te zijn. Ik ben schijnbaar zo verre in de nauw gezet door externe factoren dat ik zulke tijd en energieverspilling van mezelf niet meer tolereer.

Het is simpel. Voor het veranderen van gedrag heb je motivatie nodig. Een interne is het beste en dat noemt men je “why”, oftewel je waarom. Waarom wil je veranderen in gedrag, wat gaat het je brengen? Hoe wordt je leven er fijner van? Mijn businesscoach Veronique Prins heeft me al 10 maanden aan mijn kruistocht gezet om achter deze holy grail aan te jagen. Waar doe IK het voor?

En ik heb kunnen leren dat het te goed met me gesteld is. Het fluwelen kussen onder mijn kont is veel te dik en veel te zacht omdat ik niet in actie kom. Ik laat dingen nog steeds te veel rondom mij gebeuren.
Terwijl ik mezelf de mooiste, grootste doelen stel kan ik de planning er niet voor maken en dan helemaal niet uitvoeren. En ik kon mijn vinger er niet op leggen: hoe kan dat?

Lieve vrouw, het antwoord is voor me nu duidelijker. Bij mij wat dit betreft beter werkt om bang te zijn om iets te verliezen wat ik al heb dan te halen wat ik nog niet heb. Tja, zo lijkt het.

Hoe ik daarbij kom? Nou, nu dat we weer op de rode lijst van beroepen zijn gekomen (de hele branche alternatieve genezers in huidcontact met hun cliënten) en ik noodgedwongen niet met jou bezig ben maar met mezelf, ik heb wat tijd gehad om na te denken.

Het was niet eens een gedachte maar op 2 januari in een gesprek met mijn vriendin heb ik de allesbepalende zinnen uitgesproken. Ik laat het niet toe dat ik opzij gezet word. Ik ga ervoor zorgen dat het nooit meer gebeurt.

Haar erkenning gemengd met wat bewondering kreeg ik meteen. En toen ik deze had uitgesproken voelde ik me weer heel. Een paar dagen later volgde ik een online training over emoties en mijn hoofd draaide op heel hoge toeren. Ik zoog de kennis naar binnen, ik kreeg nieuwe ideeën, ik zag mijn toekomstige baan, met wie ik werk, hoe ik dat doe helder voor me. Als een bezetene werkte ik al deze energie uit. Zo heb ik in 3 dagen een top e-book geschreven en op mijn website gezet. Ik heb mijn planning gemaakt voor deze week en ik ging nieuwe dingen, die ik al heel lang wilde maar niet deed, doen. Voor mezelf, voor mijn bedrijf, voor mijn cliënten.

Ik voelde de energie van een hergeboorte. Bruisend en voedend, motiverend, verkwikkend, stimulerend.

En wat in me toen opkwam was het beeld en verhaal van een vogel – de feniks. Ik voel dat ik zoiets beleef als deze vogel uit verhalen. Elke keer als de feniks op zijn nest in de hoge boom gaat zitten zet die in vuur en hij verbrandt. En uit zijn as herrijst hij keer op keer, altijd jonger en sterker.

En dat doe jij ook. Dat moet jij ook opeens doen. Jezelf upgraden naar de volgende versie. Van 0.4 naar 1.0. En je zou heel duidelijk voelen wanneer het moment voor dat is aangebroken. Op zo een moment kan je niet dieper zinken en kan je niet nog meer bevroren zijn. Er is maar een optie, namelijk uit de ijzige status breken en juist in beweging komen. Jezelf weer optillen op een hogere niveau.

Ik loop voor je. Mijn update moment van 1.0 naar 2.0 is dus afgelopen week geweest. En het was geen besluit die ik gemakkelijk nam. Maar ik nam het besluit die me in leven kan houden in deze waanzin-tijden.

As je mijn e-book over het temmen van emoties leest dan vind je daar een basis gedachte welke hier ook heel goed bij past. Namelijk: de hele wereld kan op zijn kop gaan staan. Je blijft wie je bent en wat je bent allen als je je reactie op al die gekheid zelf bepaalt.
Daar is het dus het begin van staan voor jezelf. Ik begrijp het nu. Ik snap hoe het werkt en wat het van me verlangt.
Men, wat geeft dit een goed gevoel. Ik ben weer in beweging. Yeah!

Welke les heeft de december lockdown jou geleerd? Wil je het hier onder in de comments zetten. Dat lijkt me fijn.

Mijn waardevolle leerstof van de eerste week van het jaar 2021 is dus dit: behoud je menselijke waardigheid. Behoud je waardigheid door het behouden van je vrijheid om zelf te kiezen hoe je op gebeurtenissen reageert. Namaste.

Hoe je de meest belangrijke eerste stappen neemt om in je waardigheid te blijven lees je in mijn e-book Tem je emoties – kom sterk uit de lockdown met mijn 7 gouden tips.
Vraag het gratis aan hier en volg de tips.
Je bent het waard.

Geplaatst in stress en burn-out, zingeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *