kerst video

Kerstgroet

Een video op deze pagina.

Ik heb afgelopen jaar meerdere video’s gemaakt. Deze gingen vooral over kennis. Ik dacht een video laat veel gemakkelijker zien wat ik bedoel. Bijvoorbeeld: ik heb een video over wat je moet doen als je hoofdpijn hebt. Om je hoofdpijn te temmen heb ik voor je super goed werkende punten die je op je handen kan masseren.

Ook over mijn werkwijze heb ik een video gemaakt. Dat was nog spannender.

Ik durfde ook aan om het verschil tussen massage en een voetreflex behandeling uit te proberen te leggen. Ook in een video.

Als ik terugkijk dan kan ik stellen: Dit jaar liet ik mezelf buiten mijn cirkel van vertrouwen bewegen.
Ik heb veel dingen gedaan die ik eerder niet durfde.

Gemak

Ik heb dit jaar een administratieprogramma gekocht. Heel fijn was dat. Geen zorgen meer voor facturen, alle boekingen kunnen via de site gedaan worden, online en mijn dossiers zijn prima bij te houden.

Grote pret!

Groepsprogramma Me-time

In 2019 door het hele jaar heen hebben we met Ingrid samen de Me-time avonden gegeven. Geweldige programma’s een keer per maand, gericht op verstilling en rust.

Veel mensen deden mee en kregen impulsen om met de seizoenen mee te bewegen en de energie van de natuur in hun leven weer ruimte te geven.

Specialisatie Vrouw

Ik ben heel leergierig.

Vanaf de eerste les voetreflex heb ik de innerlijke drive gevoeld om nog meer te leren, nog meer mijn wereld open te zetten.

De verleiding om als maar door te gaan en nog meer en meer kennis te garen is heel groot. Heel groot.

Ik heb wel besloten dat ik het gaat doseren. Zo doende heb ik dit jaar slechts een specialisatie gedaan: De vrouw, menstruatie en overgang. In de 3 dagen module heb ik vooral geleerd om naar de vrouw te kijken vanuit de Traditionele Chinese geneeswijze (TCM). Daar kon ik begrijpen hoe de veranderingen in de hormonen door ons leven heen effect hebben op zo veel aspecten van ons leven. Zo leerde ik over een energetische vertaling van de overgang en dat boeide me heel erg.

Het mooiste is dat ik gauw ook cliënten kreeg die precies hier gebruik konden maken.

Het zelf-genezend vermogen van de ziel

Deze opleidingsdag maakte me heel nieuwsgierig. Mijn docent psychosociale basiskennis verwonderde me al tijdens mijn hbo-opleiding.
Deze keer zijn les over de sleutels tot het zelf herstellen vanuit psychische dieptepunten was een ware upgrade. Vanuit de basiskennis is het hem gelukt om een dag lang ons te begeleiden naar een opbouw van aanpak van het herstellen van de geest.

Het boeide me tot zijn laatste woord van de studiedag.

Persoonlijke ontwikkeling volgens de TCM

Eind november had ik nog een prachtige opleidingsdag: hoe ziet de TCM het ontwikkelen van de geest?

We hebben wat geleerd tijdens de voetreflexPlus opleiding over de geestesaspecten van de energetische organen maar het pakte me niet helemaal. De les over zelf-cultiveren was precies de nodige extra verdieping waarmee ik het helemaal ging snappen.

En het is heel simpel hoe de TCM ernaar kijkt. Ik ben hier heel blij mee. Nu dat ik dit schrijf komt het idee – Tünde, uitstekende blogonderwerp!

Verhuizing – innestelen

Ik heb eind 2019 mijn werkruimte ingeruild voor een andere – een heel mooi stap was dat. Mijn huidige locatie is heel fijn, knus en super rustig. Het werkt daar heerlijk. Niet onbelangrijk, mijn cliënten vinden de ruimte nog fijner dan de vorige.

Feest – met een video

Wow, als ik het zo allemaal op een rijtje zet, dan is het heel indrukwekkend.

En nog een paar heel mooi punten van 2019:
alle mooie activiteiten met SVP Gezondheid, en
alle nieuwe leden die meedoen met onze samenwerking.

Ook denk ik aan mijn privé pretmomenten. Mijn kinderen die heel zelfstandig aan het worden zijn (daar ben ik heel blij om maar tegelijkertijd zie ik hoe groot ze al zijn! Waar blijft de tijd?)

 

Het einde van het jaar 2019 nadert.

Ik geef graag. Afgelopen jaren gaf ik iets kleins als kerstgroet aan mijn cliënten. Dit jaar heb ik een video opgenomen met mijn kerstwens.

Bekijk hem hier. Ik zie je graag ook in 2020.

Of ik zie je graag voor de eerste keer in 2020.

 

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *