Leven of overleven

Gaat het met je ook zo?
Je leeft van de ene dag naar de andere. De dagen zijn allemaal hetzelfde.
Je leeft op de automatische piloot.
Je doet alleen de noodzakelijke dingen. Je verzorgt je kinderen, je werkt, doet de boodschappen en je kookt. En dit is ook de maximum wat je uit jezelf kan persen.
Elke dag weer, draai je op wilskracht. Je ziet je dagen voorbijvliegen zonder hen vast te kunnen pakken. Je zou zeggen dat het allemaal gebeurt met je. Je voelt dat je geen grip op je leven hebt.

En dat is een verschrikkelijk gevoel. Ik weet het. Ik heb het zelf beleefd. En dit is hoe mijn klant zich ook voelt.
Ze beschrijft het als een overweldigend gevoel van “het overkomt me”. Extraatjes kosten te veel moeite. Bijvoorbeeld kerstdiner op school. Als ze maar eraan denkt dat ze iets lekkers en leuks moet meegeven met haar kind dan raakt ze in lichte paniek. Ze kan er niet eens over nadenken laat staan crea-bea spelen. Wanneer moet ze dat doen? Ze voelt een enorm druk: ze is overal en nergens. Dit klusje kan ze echt niet meer aan. Uiteindelijk, vanuit een aller-aller laatste krachtbron perst ze nog iets redelijks uit en brengt het op het laatste moment naar school.

Voel je haar spanning? De tweedeling en het verwijt? Ik ben geen goed moeder vs ik krijg het simpelweg niet voor elkaar, ik ben zo overladen.
Zoiets vreet energie en brengt alleen nog meer spanning.

Voor haar het allerbelangrijkste is om tegelijkertijd slechts met een ding bezig te zijn.
En dit is precies wat ik haar leerde.
Ze moet uit deze neerwaartse spiraal kunnen stappen.
Wat ze nodig heeft is focus.

Focus is het moeilijkste op te brengen als je voelt dat je overloopt van alles en nog wat. Je bent zo diep verzonken in alles wat in je hoofd rondvliegt dat het totaal onmogelijk lijkt om je ergens op te concentreren. Ja, dat is inderdaad hoe je het beleeft. Waar geen ruimte meer is is het ook onmogelijk om iets nieuws te bedenken.

Daarom heb ik haar geleerd om vooraf de dag al haar focus neer te zetten. Ik leerde haar een krachtige manier om dat te doen. Daarvoor heeft ze geleerd hoe de tegenovergestelde van overweldigd zijn voor haar voelt. Iets wat ze tegen de tijd dat ze bij mij kwam helemaal vergeten was. Het gevoel van in het moment te zijn, met focus en bereidheid om onverdeelde aandacht te schenken aan de gegeven taak op dat moment.

Dit is eigenlijk mijn favoriete onderdeel van mijn programma. Ik zie dan vrouwen die iets beleven die ze al heel lang niet hebben gevoeld. En dat is tot nu een voor een een magisch moment geweest. Ze geven bijna licht op dat moment.

Maar het gaat hier niet om mijn plezier. Het gaat om haar die begint te begrijpen, beter gezegd voelen en weten waar ze de winst van uit kan halen. Winst die leidt naar een fijne dag, moge deze te liggen bezaaid met uitdagingen. Ze staat sterk omdat haar hoofd koel is, haar hart op zijn plek is en dat ze weet dat ze het aankan. Geweldig.

Wil je ook weten hoe je voor focus zorgt? Hoe je kan voelen dat je goed genoeg bent en je leven lichter maken?
Dan zal ik met je een keer bellen.

Vul deze formulier in en ik neem contact met je op.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Geplaatst in zingeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *