Het was maar een paar jaar geleden dat ik het verhaal hoorde. Een oudere man vroeg aan een jongere: “Wat is je kostbaarste bezit? Denk even na en zet het in volgorde, wat bij jou op de eerste drie plaatsen staan. “ De jongere man heeft nagedacht en heeft ze genoemd: “eerste plaats - mijn gezin, tweede plaats - mijn werk, derde plaats - mijn gezondheid.” ”Let op mijn woorden”, zei de oude man. “Wat kan je doen zonder gezondheid? Kan je voor je gezin zorgen tot je tevredenheid? Kan je op je werk maximaal en duurzaam presteren? Kan je zorgeloos van je leven genieten? “
De woorden van de oudere man hebben mij aan het denken gezet.
Mijn hoogste prioriteit in dit leven werd om te zorgen dat ik zo lang mogelijk en zo goed mogelijk gezond blijf. Voor mezelf, om mijn levensdoelen te kunnen verwezenlijken. Voor mijn gezin, dat ik ze geven kan wat ik ze geven wil. Voor mijn medemens, die ik volgens mijn beste kennis en bedoelingen in mijn praktijk de weg kan wijzen tijdens hun tocht naar herstel en geluk.

Tünde

Zonder een gezonde geest in een gezond lichaam te hebben komen we vaak tekort in ons leven. Ik mocht zelf ervaren wat dat betekent. Tijdens mijn weg naar herstel vanuit een burn-out heb ik vooral veel over mijzelf geleerd. Daardoor werd het meer en meer duidelijk wat mijn missie is, wat mijn passies zijn, waar ik mijn hart en ziel wil inzetten, wat me gelukkig maakt. Tegelijkertijd werd mijn gezondheid ook beter. Ik was door de internist niet aangemerkt als ziek – er was geen medische aanleiding te vinden. Maar mijn lichaam gaf duidelijk aan dat ik al lang niet mijn paadje volgde en dat de belopen weg mij niet diende. Het was tijd voor verandering, het was tijd om voor mezelf te zorgen.
Ik ben dankbaar voor de kans dat ik op mijn veertigste (beter later dan nooit) mijn leven heel goed mocht bekijken, bewuste keuzes mocht maken en voelen mocht hoe anders het leven kan zijn. Ik heb ontdekt dat ik de sleutel ben tot mijn geluk, dat ik het vermogen heb om mezelf te helen. Het kwam niet van buiten af. Alle antwoorden had ik zelf in me. Mijn lichaam herstelt zichzelf.
Ik heb geleerd dat ”Energy flows where attention goes.” Alles groeit wat aandacht krijgt. Mijn aandacht richt ik voortaan op iedereen die haar/zijn leven wil beteren. Iedereen die weet en voelt dat verandering nodig is en de eenheid van lichaam, geest en emotie wil herstellen. Met voetreflex, coaching en veel liefdevolle aandacht komen we samen stapje voor stapje verder. Jij neemt de regie over je leven, ik loop met je mee en ondersteun je om je te laten slagen in je zelfhelende proces. Let it flow! Laat je energie stromen, en richt het op je eigen leven!

Graag tot ziens in mijn praktijk,

Tünde Vizhányó

Diploma's:
2015-2018 VoetreflexPlus therapeut bij Total Health Academy
2017 Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis bij Energieschool
2021 Certified mBIT Coach