Tunde - burn-out

Kennismaking

Ik ben Tünde, geboren Hongaarse, volledig ingeburgerde Nederlandse en blije Astenaar. Ik ben de krachtige waterval achter Let it Flow, een VoetreflexPlus™ onderneming die officieel gestart is op 2 februari 2017.

Levenservaring

Ik heb verschillende kwalificaties, die mij maken wie ik vandaag ben. Als slim en gevoelig meisje, met een sterk ontwikkeld gevoel voor het pleasen, ben ik thuis, op school en later op mijn werk uitgegroeid tot het voorbeeld van het zichzelf aanpassende mens. Ik ging daarin zo ver, dat het me lukte om mezelf helemaal voorbij te lopen. Op mijn 40ste kwam een zware burn-out, die mij de mogelijkheid gaf om te leren voelen. Ik was een kei in het denken, maar mijn gedachten en mijn hoofd hadden me in de nesten gewerkt. En toen vielen ze stil. Antwoord op mijn vraag “Wat is er mis met me?” gaven ze niet. Door het weer naar voren halen en herbeleven van de geschade behoeftes uit mijn kindertijd, heb ik helderheid gekregen over mezelf. Daardoor leerde ik wie ik achter de laagjes van andermans verwachtingen was. Ik kwam erachter wat voor mij in dit leven belangrijk is en ik begon voor mezelf te kiezen.

Waarom voetreflex?

Na de burn-out hebben verschillende therapeuten op kortere of langere stukken met me meegelopen. Ieder heeft mij op zijn/haar manier op weg geholpen. Maar voetreflex heeft me diep geraakt. De simpele aanrakingen en het huidcontact hebben mij weer in beweging gebracht. Toen ik na lang zoeken naar een vervangende baan niets kon bedenken, durfde ik eindelijk uit te spreken: “Ik start een HBO opleiding tot voetreflextherapeute!” Drie jaar lang dronk ik als zuiver bronwater alle woorden van mijn leraren bij Total Health Academy. Een wereld ging voor me open en ik voelde dat deze bij me paste en dat ik erin paste. In 2018 ben ik afgestudeerd. In 2017 heb ik op de Energieschool de HBO diploma’s Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis behaald. Sinds 2018 ben ik ook lid van de FAGT.

Betekenisvol leven leiden

In de jaren na de burn-out – die ik met overtuiging mijn wakkermaker durf te noemen – heb ik voor mezelf duidelijk gekregen dat ik het liefst mijn lotgenoten wil begeleiden in hun zoektocht naar een betekenisvol leven. Daar heb ik de juiste uitrusting voor in huis: ervaringsdeskundigheid, degelijke opleidingen van mijn vak, empathische vermogen, gevoeligheid, luisterend oor en liefde voor de mens. Ik ben ervan overtuigd dat we met zijn allen hier op aarde zijn, om onze doelstelling helder te krijgen. Om onze talenten te ontdekken en in te zetten om dit doel te verwezenlijken.

Samen vooruit

Het is soms een zware beproeving om het allemaal te doen en zeker als je denkt dat je het alleen moet doen. Ik loop graag met je mee, om te inspireren en om te ontlasten. Zo kan je helderheid krijgen en je eigen paadje stevig bewandelen. Daardoor leer je weer je beste raadgever kennen en sluit je meer en meer vrede met jezelf. Wat je uitstraalt komt bij je terug – als je leven een zinvolle betekenis krijgt dan voel je je lekkerder in je vel, dan kan je ook anderen in je omgeving gelukkiger maken. Laat het stromen – Let it Flow!