Stilte is essentieel.
We hebben stilte nodig,
net zoals we lucht nodig hebben
en een plant licht nodig heeft.
Met een geest propvol woorden
en gedachten,
is er geen ruimte voor onszelf.

Thich Nhat Hanh

Een dag die je maar net overleeft.
Een dag die je veel meer kost dan opbrengt.
En je gaat er toch mee door.
Lopend op je tandvlees.
Omdat het zo hoort.
Omdat het moet.
Al jaren.

Herken je dit?

Je zit niet lekker in je vel. Als kind droomde je over een geweldig leven. Je zag het voor je: tegen deze leeftijd zou je al 3 kinderen hebben, een man, een baan, een groot huis, een hond, auto’s en vakanties. En je wist toen als kind dat je dan gelukkig zou zijn. Dat je dan achteruit mocht leunen en genieten. De jaren vlogen voorbij en inderdaad je bezit nu alles uit je kinderdromen. Behalve een ding. Dat gevoel van gelukkig zijn. Die heb je niet. Als je middenin al je bezittingen rondkijkt dan wordt je hart niet warm. Juist voel je een vaag leegte in je buik. En als je vergelijkt wat je als kind toen over het leven dacht en de werkelijkheid nu dan snap je niet hoe het verschil kon ontstaan. De vraag komt in je op: waar ging het mis met mijn leven? Deze vraag weerklinkt dagelijks in he hoofd. Maar je hebt het antwoord niet.

Je kan het je niet meer herinner wanneer je de laatste keer vol energie uit bed sprong toen de wekker ging. Dat je dacht: “wow, vandaag wordt mijn dag. Laat hem maar beginnen.” In de ochtend ben je nog steeds moe. Je hoofd zit vol watten en je lichaam voelt loeizwaar aan. Je hebt de puf niet eens om je tenen te bewegen, laat staan om op te staan. Je ging gisteren weer na middennacht naar bed. De slaap kon je niet vatten en je zat nog uren in de donkerte te staren. Hoe je dag vandaag eruitziet is ook de moeite niet waard om op te staan. Het gewone, saaie programma die je al jaren draait. Als je eraan denkt dan voel je de spanning al stijgen: je moet vandaag doorgaan met de geestdodende, eindeloze touwtrekkerij op het werk.

Je leeft van de ene dag naar de andere. De dagen zijn allemaal hetzelfde. Je leeft op de automatische piloot. Je doet alleen de noodzakelijke dingen. Je verzorgt je kinderen, je werkt, doet de boodschappen en je kookt. En dit is ook de maximum wat je uit jezelf kan persen. Elke dag weer, draai je op wilskracht. Je ziet je dagen voorbijvliegen zonder dat je ze vast kan pakken en er jouw dag van kan maken. Je zou zeggen dat het allemaal gebeurt met je. Dat je er geen invloed op hebt. Maar het stoort je ontzettend. Je voelt dat je geen grip op je leven hebt.

Het gevoel van geen grip op je leven speelt op in je emoties. Je ontploft tegen je kinderen die weer de tassen niet hebben opgeruimd met het doel om jouw leven nog moeilijker te maken. Je snauwt naar je man omdat hij zo dood relaxt voor de TV zit te zappen terwijl de kinderen tegen elkaar tekeergaan. En als je eenmaal ontploft dan haal je alle dode koeien uit de sloot. Je woorden vatten net geen vlam en in je vurigheid is niets en niemand veilig. Je laat alle frustraties, teleurstellingen, tekorten in je uithaal los. Achteraf, als de paarse mist weer neerslaat schaamt je je erg. Het schuldgevoel knaagt aan je. Hoe kon je zo onredelijk zijn? Waarom lukt het je niet om je emoties in bedwang te houden?

Vroeger heb je zo veel gelachen. Je man kon je altijd aan het lachen maken. Hij moest maar een spiertje op haar voorhoofd bewegen en je barstte uit in lachen. Je bent ook dol op grappen geweest – de heerlijke oude moppen vertellen die nergens over gaan en daarom juist zo geweldig amusant zijn. Als je nu erover nadenkt dan kan je niet meer de laatste keer herinneren dat je zo lachte dat je bijna in je broek deed. Tegenwoordig pak je alles veel te serieus aan. Je hoofd analyseert alles, bekijkt de voor- en nadelen. Alles moet een nut hebben. Puur omdat je je leven hebt ingericht op het minste inspanning en maximale comfort.

 

Start met het leven van je beste leven

 

Hoe zou het voor je zijn als …

Je leeft je beste leven en je geniet ervan. Als je naar je kinderen kijkt, naar je man en alles wat je bereikt hebt het gevoel van rijk zijn overstroomt je. Als je hieraan denkt voel je de warmte in je buik. En dat werkt als een wondermiddel. Je ziet kansen, je komt op ideeën, de wereld opent zich voor je.

Je staat met veel zin in de dag op. Je bent uitgerust wakker, je spiegelbeeld lacht vrolijk naar je terug. Je kan de hele wereld aan. Je weet dat je dag niet stuk kan gaan – alles wat je vandaag moet doen staat in je agenda. Bij het invullen maakte je ruimte voor wat me-time.

Je bent een levensgenieter, ja, je plukt de dag. Naast dat je prima voldoet aan de nodige dagtaken heb je genoeg tijd en energie om leuke dingen te doen. Er zit een goede verhouding tussen moeten en willen. Je weet wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt en je maakt daar tijd voor. Zonder pardon. Zo ga je echt moeiteloos door de dagen en de weken heen. Je bent tevreden.

Je bent geen slachtoffer van je emoties. In spannende situaties blijf je bij zelf. Je laat je emotie voor wat het is en je focust op wat echt toedoet: samen het probleem oplossen. En als je dat lukt dan ben je retetrots op jezelf. Een knuffel en de vrede in het huis is je beloning.

Je bent die gezellige, leuke vrouw van vroeger. Je doet graag gekke dingen. De kleinste aanleiding is genoeg om je in een schaterlach uit te laten barsten. Als een glas water op tafel omver is gevallen dan kan je lachen over de situatie. Je lost conflicten met wat humor op – je weet dat niemand je opzettelijk dwarsboomt. Er is altijd een oplossing te vinden. Je leven voelt hierdoor veel lichter aan. Je geniet en je voelt je goed.

Dit is allemaal mogelijk als je nu

mijn traject

Pak je leven terug kiest

Het zijn 7 sessies van 1.5 uur waarin we samen aan de slag gaan. Je krijgt opdrachten en adviezen voor thuis.

Aan het einde van het traject:

  • Je geniet van je leven in verbinding met jezelf, vanuit een gevoel van rijkdom. Je weet wat je hebt en je weet het te waarderen.
  • Je weet hoe je goed voor jezelf kan zorgen. Je houdt je energie op pijl. Je zaken lopen geolied en je geniet ervan.
  • Je bent content. Alles lijkt in je leven van zichzelf te gaan. Je navigeert moeiteloos door de dagen heen en je geniet ervan. Je bent gelukkig.
  • Je komt op voor jezelf en je kwets niemand onbedoeld met je reactie. Je leeft in een goede verhouding met je emoties.
  • Je geniet onbekommerd van je leven. Je lacht, doet gek en je voelt je kiplekker in je vel.

Je investering is 750 Euro. Deze kan je in een keer betalen of als je dat fijner vindt in twee delen. Als je in een keer betaalt, dan is het 750 Euro. Als je voor deelbetaling kiest, betaal je na de eerste sessie 412,5 Euro en na de 3de sessie weer 412,5 Euro.

 

Mijn cliënten vertellen

“Tünde is een zeer doortastende, krachtige therapeut voor mij geweest. In de uitgebreide sessies heeft ze me geholpen zowel actief te werken aan mijn hulpvragen, waarbij ze zéér intelligente vragen aan me heeft gesteld (beter dan dat een therapeut dat ooit van te voren heeft gedaan), als reactief. Dit laatste door ontspannen, zachte voetmassages, waarbij er ruimte was om de stappen die ik mentaal zette ook in mijn lijf te laten landen. Toen ik het traject bij Tünde startte was ik heel moe en angstig. En wist ik totaal niet hoe ik goed voor mezelf kon zorgen. Een thema dat eigenlijk altijd weer terugkwam, maar dat ik nog niet eerder écht goed bij de kern aangepakt had. Het traject heeft me prachtige inzichten, maar vooral ook handvatten geboden. Daardoor kon ik aan het eind van het traject vol vertrouwen afscheid nemen. Ik heb nu het gevoel dat ik een keuze heb in mijn denken en handelen. En ik maak niet meer zulke onlogische sprongen in mijn gedachten.
Blijven oefenen met bepaalde opdrachten gaat me brengen waar ik wil zijn. Ik adviseer Tünde van harte
als therapeute. Ze kan je helpen met een fijner leven. “

Maria

“De behandeling was heerlijk en heb ook aan de hand van jouw handelingen verschillende tintelingen in organen/lichaamsdelen gevoeld, een absoluut gevoel van ontspanning heb ik ervaren.
N.a.v. andere ervaringen (nek/schouder massages, shiatsu, etc..) dacht ik… ik wacht nog even af of ik inderdaad “last” ga krijgen van de behandeling, zeker gezien het feit dat ik organen/lichaamsdelen voelde tintelen, maar we zijn nu ruim een halve week verder en ik heb nergens geen last van… sterker nog.. heb het gevoel dat de ontspanning nog steeds doorwerkt in mijn humeur. En de knuffel op het einde van de sessie was absoluut een pluspunt!”

Anja

“De behandelingen bij Tünde heb ik als heerlijk ervaren. Tünde weet een soort rust over te brengen die op zichzelf al weldadig werkt. En dan nog de heerlijke handelingen aan voeten en benen, iedere behandeling had de hele dag mogen duren. Qua effect heb ik meer balans en ontspanning ervaren. En meer bewustzijn over wat er in mijn lichaam speelt. Bedankt Tünde!”

Elly

“Door wat jij doet ontstaat er een innerlijke rust die voelt als een warme deken. En je even alleen laat met jezelf zodat je alles even los kunt laten.”
Chantal

 

Veel gestelde vragen

Gaat het me lukken? Ik loop al zo lang rond hiermee.
Ik weet dat het je gaat lukken als je er serieus mee aan de slag gaat. Ik ben er voor je om het lichtje in de donkerte te zijn. Zelfs als je het nu nog niet weet in welke richting je de stappen moet nemen komt het helemaal goed. Maar een voorwaarde is er: je moet het zelf doen.
Wanneer kan ik met mijn traject beginnen?
Je kan meestaal per direct met je traject beginnen. Klik op de knop Ik pak mijn leven terug en je kan direct je eerste sessie met me inplannen.
Het is te duur
Duur is relatief. In vergelijking met wat? Hoeveel heeft het je al gekost om jarenlang op je tandvlees rond te lopen? Om jezelf rot te voelen en doelloos elke dag proberen te overleven. En als er niets verandert? Hoe lang tolereer je nog dat je toeschouwer bent van je eigen leven?
Kan ik mijn traject via beeldbellen volgen?
Ja, zeker. De sessies kunnen online of bij mij op kantoor uitgevoerd worden. Wat bij jou best past.

 

 

Liefdevolle aandacht voor blijvende, diepgaande verandering