Stilte is essentieel.
We hebben stilte nodig,
net zoals we lucht nodig hebben
en een plant licht nodig heeft.
Met een geest propvol woorden
en gedachten,
is er geen ruimte voor onszelf.

Thich Nhat Hanh

Een dag die je maar net overleeft.
Een dag die je veel meer kost dan opbrengt.
En je gaat er toch mee door.
Lopend op je tandvlees.
Omdat het zo hoort.
Omdat het moet.
Al jaren.

Herken je dit?

De wekker ging … en je trok de dekens over je hoofd heen. Je voelt je zo zwaar. Je kan geen teen bewegen. Waarom zou je opstaan? Als je uit bed stapt dan moet je alles weer doen: kinderen die veel te lang treuzelen met hun boterhammen. De weg naar het werk, dat je weer achter een slak met 65 km/uur moet rijden. De eindeloze vergaderingen op het werk. Het te volle kantoor. En dan nog de avond: wat moet ik alweer koken?
Nee. Je staat niet op.
Je wilt gewoon niets.
Je kan niets.

Je nacht was een drama. Je had geen oog dichtgedaan. Om het uur werd je wakker en toen gingen de molentjes aan. Malen over het project op het werk. Over het rapport van je zoontje. Die ziet er niet goed uit. De juf wil met jullie praten. Malen over je slechte humeur. Waarom haal je zo uit naar de kinderen? Als of je een tikkende bom was. Alle kleine dingetjes laten je ontploffen. Na zo een nacht ben je doodmoe.

Oké, je kan het niet langer meer uitstellen. Zelfs als je nu opstaat ben je al te laat.
Je moet opstaan. Je moet. Het kan niet anders.
Niet zeuren. Als je je verstand op nul zet dan kom je de dag doorheen.

Met een strakke glimlach op je gezicht loop je naar je bureau. Je voelt de pijn in je schouder. Deze heb je al jaren. Stil zitten en zo min mogelijk bewegen maakt het tenminste niet erger.
Maar het helpt ook niet.
Je voelt je bevangen door je eigen verstijfde lichaam.
En je dag is maar net begonnen.

Hupsakee. Gewoon aan de slag.
Het komt allemaal goed.
Denk er vooral niet aan, meid. In het weekend ga je dit allemaal uitslapen.

Halverwege de dag schrik je. Je zit in een vergadering en opeens weet je niet meer waar ze het over hebben. Alsof je hoofd vol watten zit. Geen gedachten, geen feiten, geen herinneringen, alleen wazige, zware mist.
Je krijgt het opeens warm.
De paniek slaat toe.
Straks merkt iemand het.
Even recht op zitten.
Concentreer je!

De weg naar huis is een ware hel. Waarom gaat iedereen om klokslag vijf uur naar huis? Het schiet maar niet op.
Je komt weer te laat thuis en je moet nog even langs de winkel. Er is thuis niets om te eten.
Je haalt de kinderen op. Dat is pas erg. Ze willen niet meekomen.
Je bent weer een machtsstrijd aan het verliezen.
Je slikt je tranen terug.

Tegen de tijd dat alles thuis stil is, is er niets meer van je over.
Als een lege huls stort je in de bank. Je kan nergens meer aan denken.
Niets kan je aandacht opeisen.
Je wereld verschrompelt. Hij sluit je in als een tweede huid. Een beschermende laag.
Daardoorheen kan je niets bereiken. Zelfs de woorden van je man niet.
Je staart naar het niets.
Dit was weer een dag.
Je hebt het overleefd. Net.

 

Stop met roofbouw plegen op jezelf

 

Hoe zou het voor je zijn als …

Je ’s ochtends zonder moeite uit bed kon stappen. Als je kon voelen dat je best veel zin had in deze dag.
Zodat je de taken van de dag mooi op een rijtje kan zetten. Je weet het zeker: vandaag heb je een goede dag. Sterker nog: dit wordt een schitterende dag.

En dat kan ook niet anders: je had een mega goede nacht. Je sliep als een roosje. En als je in de spiegel kijkt ben je meer dan tevreden: vandaag hoef je niet alles uit de kast te halen om zwarte kringen van onder je ogen weg te toveren.
Je ziet er prima uit. Met een knipoog naar je spiegelbeeld begint de dag heerlijk.

En hoe zou je het vinden als je op de vraag “Heb je nog zo veel last van je schouder?” het antwoord kon geven: “Welke schouderpijn? Die heb ik niet. Die heb ik al heel lang niet meer gehad.”
Je beweegt soepel. Je kunt zelfs een fietstocht met je gezin aan – je houdt het gewoon vol.

Wat zou het je betekenen als je een helder, leeg hoofd had zodat je de belangrijke afspraken en informatie op het werk kon onthouden.
Zodat je kristalhelder naar voren kon halen wat jullie de vorige keer hebben afgesproken. Zodat je goed voorbereid naar de vergadering kan gaan. En alles kan geven voor het project.
En dat voelt goed. Jij hebt vandaag weer iets neergezet.
De pluim van de baas is ook mooi meegenomen.

En zou je het fijn vinden om te weten wanneer je rust nodig hebt? Zodat je even een korte pauze in kan lassen, even een ommetje maken met het goede gevoel: dit wandelingetje in het groen maakt mijn hoofd leeg. Zo heb ik precies genoeg fut voor de laatste paar uur op het werk.

En inderdaad, als je naar huis rijdt voel je dat je veel zin hebt in de avond met je gezin.
Eenmaal thuis besef je dat jij het allerleukste gezin hebt. Je luistert met veel interesse naar de verhalen van je kinderen en man. Samen koken fleurt je op en in deze gezelligheid heb je de tijd helemaal niet in de gaten.
Het is bedtijd en je bent nog steeds energiek en ontspannen. Als je de kinderen in bed legt en een goodnightkiss geeft voel je: ‘ik ben een goede moeder. Voor hen doe ik het allemaal’.

Dit is allemaal mogelijk als je nu

mijn traject

Pak je leven terug kiest

Het zijn 7 sessies van 1.5 uur waarin we samen aan de slag gaan. Ik begeleid je met coaching en met voetreflex behandelingen. Je krijgt opdrachten en adviezen voor thuis.

Aan het einde van het traject:

  • sta je dagelijks gemotiveerd op. Je voelt je fijner, krachtiger en doelbewuster. Je dag verandert van sleur naar plezier.
  • wordt je lichaam ontdaan van zijn stress gerelateerde beperkingen. Je krijgt je bewegingsvrijheid en het plezier in het bewegen terug.
  • ga je de diepe rust die je tijdens de behandelingen beleeft waarderen en actief opzoeken. Je ontdekt de kracht van ontspanning. Haar weldaad merk je omdat je uitdagingen aan durft te gaan.
  • krijg je de regie over je hoofd terug. Je weet hoe je voor een lege en rustige hoofd zorgt. Zo kom je vrij van “moeten” en geniet je van het “mogen”.
  • merk je dat je tevreden bent en dat je van de kleine dingen van het leven geniet.

Je investering is 750 Euro. Deze kan je in een keer betalen of als je dat fijner vindt in twee delen. Als je in een keer betaalt, dan is het 750 Euro. Als je voor deelbetaling kiest, betaal je na de eerste sessie 412,5 Euro en na de 3de sessie weer 412,5 Euro.

 

Mijn cliënten vertellen

“Tünde is een zeer doortastende, krachtige therapeut voor mij geweest. In de uitgebreide sessies heeft ze me geholpen zowel actief te werken aan mijn hulpvragen, waarbij ze zéér intelligente vragen aan me heeft gesteld (beter dan dat een therapeut dat ooit van te voren heeft gedaan), als reactief. Dit laatste door ontspannen, zachte voetmassages, waarbij er ruimte was om de stappen die ik mentaal zette ook in mijn lijf te laten landen. Toen ik het traject bij Tünde startte was ik heel moe en angstig. En wist ik totaal niet hoe ik goed voor mezelf kon zorgen. Een thema dat eigenlijk altijd weer terugkwam, maar dat ik nog niet eerder écht goed bij de kern aangepakt had. Het traject heeft me prachtige inzichten, maar vooral ook handvatten geboden. Daardoor kon ik aan het eind van het traject vol vertrouwen afscheid nemen. Ik heb nu het gevoel dat ik een keuze heb in mijn denken en handelen. En ik maak niet meer zulke onlogische sprongen in mijn gedachten.
Blijven oefenen met bepaalde opdrachten gaat me brengen waar ik wil zijn. Ik adviseer Tünde van harte
als therapeute. Ze kan je helpen met een fijner leven. “

Maria

“De behandeling was heerlijk en heb ook aan de hand van jouw handelingen verschillende tintelingen in organen/lichaamsdelen gevoeld, een absoluut gevoel van ontspanning heb ik ervaren.
N.a.v. andere ervaringen (nek/schouder massages, shiatsu, etc..) dacht ik… ik wacht nog even af of ik inderdaad “last” ga krijgen van de behandeling, zeker gezien het feit dat ik organen/lichaamsdelen voelde tintelen, maar we zijn nu ruim een halve week verder en ik heb nergens geen last van… sterker nog.. heb het gevoel dat de ontspanning nog steeds doorwerkt in mijn humeur. En de knuffel op het einde van de sessie was absoluut een pluspunt!”

Anja

“De behandelingen bij Tünde heb ik als heerlijk ervaren. Tünde weet een soort rust over te brengen die op zichzelf al weldadig werkt. En dan nog de heerlijke handelingen aan voeten en benen, iedere behandeling had de hele dag mogen duren. Qua effect heb ik meer balans en ontspanning ervaren. En meer bewustzijn over wat er in mijn lichaam speelt. Bedankt Tünde!”

Elly

“Door wat jij doet ontstaat er een innerlijke rust die voelt als een warme deken. En je even alleen laat met jezelf zodat je alles even los kunt laten.”
Chantal

 

Veel gestelde vragen

Wat is voetreflex?
Ik druk op plekken op je voet om zo je lichaam een stimulans te geven. Voetreflex is een geweldige eigen apotheek of ziekenhuis bij de hand, dat wil zeggen: bij de voet. Puur natuur en heel intelligent. Het is afgestemd op jou, het is een onderdeel van jou en het is in dienst van jou.
Het is te duur
Deze investering betaalt zich duizendmaal terug. Hoeveel heeft het je al gekost om jarenlang oververmoeid op je tandvlees rond te lopen? Om jezelf rot te voelen en doelloos elke dag proberen te overleven. En als er niets verandert? Hoeveel moeite en dagen, maanden, jaren gaat het je nog kosten?
Wat als de klachten juist erger worden?
Het kan zijn dat na de eerste paar keren je klachten wat heftiger worden. Dat is geen ongewone reactie. Daarna merk je duidelijke verbetering in je mentale en fysieke klachten.
Is er wetenschappelijk bewijs?
Er zijn vele studies over voetreflex. Kijk hier: https://reflexology-usa.org/reflexology-research/ Persoonlijk vind ik de resultaten wat de cliënt zelf behaalt voldoende indicator voor effect.

 

 

Liefdevolle aandacht voor blijvende, diepgaande verandering