baby voetreflex

Onderscheiden door focus

Wat is jouw onderscheidend vermogen? – deze vraag heb ik al talloze keren gehoord, zag ze voorbij vliegen als het ging over het opzetten van een onderneming. Er zijn zo veel collega’s van me in de buurt, die allemaal het zelfde doen. Hoezo onderscheiden? Met voetreflex kan je toch alle kanten op? Het is geschikt voor veelal alle aandoeningen. Van hoofdpijn tot kniepijn, van hooikoorts tot overgangsklachten. En het is ontspannend. Voetreflex is ook geschikt voor alle leeftijden! Ja, van jong naar oud, iedereen kan het hebben. Ja, maar de therapeut, die maakt het verschil dan. Met haar specialisaties. Inderdaad, meer inzicht in specifieke aandoeningen maken dat je meer deskundig bent. Klopt, en omdat we onszelf echt serieus nemen, blijven we ons ontwikkelen. Een waardige voetreflex therapeut heeft al ontzettend veel bijscholingen gevolgd. Dat is van ons ook vereist vanuit de ziektekostenverzekeraars. Ook de ervaring speelt een rol. Ik ben al in aanraking gekomen met uiteenlopende gevallen op het gebied van fysieke, emotionele en mentale klachten en heb mooie resultaten bereikt.

Bepaal en zie jouw doel voor je

Zo zie je dan, nog steeds is het niet zo eenvoudig om jezelf van de anderen te onderscheiden, of je je tenminste minder algemeen te laten blijken. Immers, als een potentiële cliënt er naar gaat zoeken op Google, komen een paar aanbieders boven drijven en dan moet er een uitgekozen worden. Maar hoe kan je dat doen? Elk is een voetreflex therapeut! Hoe kan je kiezen?
Ik snap het dilemma en ik wil heel graag deze keuze-stress minderen en juist het maken van een beslissing vereenvoudigen. Daarom heb ik een website ingericht waar ik inspeel op de situatie, het gevoel en behoeftes van de potentiële cliënt. Mijn website gaat niet over voetreflex, het gaat niet over mij en hoe lang mijn lijst van kwalificaties is. Ik probeer het duidelijk te maken voor jou wat je als resultaat kan verwachten. Als je een traject begint bij Let it Flow dan begin je aan een proces. Je hebt toewijding nodig dat je nu serieus aan je gezondheid gaat werken. Ik ben met voetreflex instrumenteel in jouw proces, maar het echte werk voer jij zelf uit. Net als voor alles heb je voor verandering en groei een bepaalde mindset nodig. Je wilt het en je bent bereid om ervoor te werken. Dan gebeuren echt belangrijke dingen.

Geen oude wijn in nieuwe zakken doen

De zorgstaat na de oorlog heeft zijn termijn al lang gepasseerd, tegenwoordig worstelt de overheid met het opzetten van een nieuw model zorgfinanciering. Toen was het passend, toen werkte het, maar het groeide niet mee met de tijd. Een doortastende effect heeft het wel gehad: de mentaliteit van de mens is zo geworden: als ik ergens last van heb dan ga ik naar zorgaanbieders en die gaan me fixen. Ik hoef helemaal niets te doen, een pilletje, operatie – probleem opgelost. Daarna mag ik doorgaan met mijn leven alsof niets is gebeurd. Om blijvend resultaat te behalen kunnen we niet volgens deze verouderde zienswijze verder gaan. Je kan geen oude wijn in nieuwe zakken doen. Als de balans weer hersteld is, als er vernieuwing is aangebracht, dan moet iets veranderen, anders gaat het op de duur weer verloren. Als we de omstandigheden, onze gewoontes, zienswijze, eetpatroon, slaappatroon behouden dan gaat ons lichaam en geest in de kortste tijd weer uit balans en dat merken we als klachten, ongemak, pijn. Daarom zijn mindset en de wil om te veranderen heel belangrijk. Ik heb het al vaker gemerkt hoe mindset in de weg kan staan maar ook hoe fijn het mee kan werken en helpen om mooie resultaten te bereiken. Als dat gebeurt dan ben ik een blije ooggetuige van een klein wonder in mijn praktijk.

mindset

Rust en wijsheid

Dit vind ik dus typisch voor mijn manier van werken. Ook heb ik in de loop van tijd gemerkt dat ik heel graag en soepel werk met mensen die met hun bewustwording bezig zijn. Ze staan op een keerpunt, ze hebben het gemerkt en ze laten het toe. Ze voelen en bewegen mee met de uitnodiging van een universele energie om te groeien als persoon. Deze transformatie ben ik zelf aan het begaan, hierdoor kan ik heel erg waarderen als iemand anders er ook mee bezig is. Uit eigen ervaring weet ik dat we soms heel veel aan begeleiders, zielsverwanten hebben en soms kunnen we het voor een tijdje weer helemaal alleen aan.

Een andere krachtige bijdrage van mij is het brengen van rust. Het blijkt dat we ontzettend weinig waarde hechten aan het niets doen. Alsof we geprogrammeerd zouden zijn voor eindeloze actie. Nee, we hebben een beperkte hoeveelheid energie. Roofbouw plegen op onze batterijen is niet slim en komt vaak met zware gevolgen. Mensen zijn gemaakt om heerlijk te kunnen presteren mits er voor wordt gezorgd dat na prestatie ook tijd en gelegenheid is genomen voor ontlading en herstel, het opladen van de batterijen. De kracht van het brengen van rust verbaast me keer op keer.

Er zijn verschillende manieren om te ontspannen maar via voetreflex uit mijn handen geeft toch een nieuwe dimensie aan het begrip rust. Voor deze bijzondere, verdiepende ervaring komen veel van mijn cliënten terug.
Nog iets heel verrassends over diepe rust is zijn vermogen om ons blij te maken. We worden ook meteen gevoeliger voor onze lichamelijke sensaties. Heel vaak hoor ik van cliënten terug dat ze het gevoel van stromen ervaren of dat ze beweging, tinteling in hun lichaam opmerken. En dat maakt ze blij. In wezen zijn ze dan in nauwe contact gekomen met hun lichaam en gevoel en dat voelt zeker heel vertrouwd, heel fijn. Dat komt omdat we als baby en kind deze duidelijke verbinding, dit een-zijn met ons lichaam al hebben gehad. We waren met huid en al in contact met de wereld buiten en binnen ons en we hebben ons hele lichaam gebruikt om de wereld te leren kennen. Door de jaren heen wordt deze duidelijke verbinding wat losser, soms als het ware raken we het helemaal kwijt. Daarom voelt het zo bijzonder goed als we deze verbinding weer herstellen.

Baby Voetreflex

En dit brengt mij naar baby’s. Onze kinderen zijn al geen baby’s meer. Ze zijn al onderweg naar de status grote mens. Ik probeer dat speelse, unieke en onbevangene in hen in leven te houden. Maar ik ben steeds opnieuw verwonderd door de puurheid van baby’s. Vanaf het moment dat ze beseffen dat ze er zijn, werken ze aan het uitwisselen van informatie. Niet met woorden, maar met het gebruik van hun hele lichaam. Eerst vooral met de ogen. Met een draai van het hoofd. Met een brede glimlach. Daarna ook met geluidjes, in hun eigen taal. Een gelach en een traan maken het heel duidelijk hoe de vlag erbij staat. En dit allemaal fascineert mij. Ik word van een gesprekje met een baby altijd heel vrolijk. Ik heb het idee dat ik nog heel veel van hen kan leren.

babyreflx

Ook ben ik overtuigd dat we goed doen als we gaan werken aan het behoud van deze pure verbinding waarmee kinderen geboren zijn. Ik zie de voordelen van in stand houden van het natuurlijke evenwicht dat ons gegund is vanaf onze geboorte. Ik zie het blijven voelen en begrijpen van ons lichaam als een belangrijk instrument in het neerzetten van een gelukkig leven. Hiermee kan de samenwerking tussen rede en natuur versoepeld blijven. Dit zorgt voor ruimte, voor rust en herstel in dienst van top prestatie.

Daarom heb ik ervoor gekozen om mama’s en papa’s met baby’s te informeren en op te leiden in voetreflex. Het idee is heel simpel. De voeten zijn onze instrumenten om met het lichaam en de psyché van de baby te communiceren. Voetreflex kan voor allerlei baby-eigen klachten toegepast worden. Denk aan buikkrampjes, die je duidelijk kan herkennen aan de optrekkende beentjes. Of voor verstopping, die vaak optreedt nadat de baby gedeeltelijk al vaste voeding gaat nuttigen. Ook kan voetreflex verlichting brengen bij de doorkomende tandjes. Met voetreflex kunnen we ook het vertrouwen en rust bij de baby laten groeien. Avond onrust, moeite met inslapen, slecht slapen zijn allemaal aanwijzers hoe hard de baby moet werken om met alle indrukken van de dag om te gaan. Hier een handje mee helpen kan prima via de voeten.
Meteen heb je er een bonus bij te pakken. Namelijk, alles wat op een baby voet kan, kan ook later, op de voeten van een dreumes, peuter, kleuter, kind, puber, volwassen mens en bejaarde mens! Je krijgt een instrument in de handen dat volledig natuurlijk is, altijd bij de hand is, zo goed als overal toepasbaar is, en het kost helemaal niets en levert iets heel moois op. Een tevreden, gezond kind als basis voor een tevreden, gezond volwassene.

Geplaatst in overgang, hormonen, menstruatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *