Stilte is essentieel.
We hebben stilte nodig,
net zoals we lucht nodig hebben
en een plant licht nodig heeft.
Met een geest propvol woorden
en gedachten,
is er geen ruimte voor onszelf.

Thich Nhat Hanh

Voetreflextherapie is een geheel natuurlijke en zéér effectieve methode voor het behandelen van lichamelijke en geestelijke ongemakken. Zij combineert de eeuwenoude wijsheid van het Verre Oosten met de moderne wetenschappelijke inzichten van het Westen. Je voeten zijn mijn instrument. De handelingen voer ik op je blote huid uit. It’s all in the touch. Want je lichaam is ingericht op zelfherstel. Pijn geeft aan dat er niet genoeg tijd/capaciteit is om herstel door te voeren. Daar gaan we weer ruimte voor maken.

Je voeten en benen zijn daar prima geschikt voor. Door de reflexen te bewerken wordt de doorstroming van bloed, lymfe en energie in je lichaam verbeterd.

Met voetreflextherapie wordt dus niet de ziekte behandeld, maar er wordt eerder een corrigerende handeling uitgevoerd gericht op zelfherstel.

Na zo veel jaar vind ik voetreflex nog steeds magisch – hij maakt een opening en geeft op onverwachte manieren toegang tot het lichaam. Zoiets wil je ervaren. Ik kan het bijna niet beschrijven hoe dat voelt en gaat. Mijn aanrakingen op je voeten halen je uit je hoofd en initiëren veranderingen welke je als verlichting of wegblijven van je klacht ervaart.

 

Wanneer het in je leven even niet stroomt en pijn doet
breng ik je naar helderheid, naar kunnen opkomen voor jezelf en naar kunnen doorpakken.

 

Voetreflex doet wat je met je wil zo moeilijk kan doen – hij activeert de rust in je (wat een rare woordcombinatie, maar dat is wat er gebeurt). De ritmische, zachte of juist krachtige handelingen, de aanraking en de sfeer allemaal zorgen voor geborgenheid, warmte en vertrouwen. De wereld rondom je lost op en je vaart weg naar plekken tussen wakker zijn en slaap. Rust maakt de weg vrij voor het werk wat nodig is om je klacht, pijn, probleem te herstellen, laten beter worden.

 

Pijn is de taal van je lichaam – luister naar zijn bericht

 

Hoe ziet er een consult uit?
Als eerste houden we een gesprek waar je alle ruimte krijgt om naar je klacht te kijken. Mijn manier van luisteren maakt het mogelijk dat je tot een diepere laag kan zakken. Je vindt antwoorden, inzichten en legt verbanden met je huidige status. Daarna gaan we over naar het lichaamswerk. Deze is altijd voetreflex, vaak aangevuld met andere technieken als auriculotherapie of (vuur)cupping. Vaak krijg je ook een opdracht voor thuis mee. Deze om de geziene en gevoelde uit het consult verder in je leven te ankeren en blijvende veranderingen mogelijk maken.

Ik zie je graag bij me in de praktijk als je last hebt van

 • stress(klachten)
 • (bijna) burn-out
 • behoefte aan/herstellen van (geestes)rust
 • moodswings, stemmingswisselingen
 • schouder-, nek- of rugpijn
 • pijnlijke gewrichten
 • verstopping, obstipatie
 • blaasontsteking
 • hoofdpijn of juist erge migraine aanvallen hebt
 • je voeten/benen
 • vrouwhormonale klachten: PMS, (onregelmatige)menstruatie, overgang (opvliegers, nachtzweten, emoties, brainfog)

En welk resultaat wacht op je?

De pijn mindert of lost op, je staat emotioneel steviger, je kan meer hebben, je laat stress je niet overmeesteren, je slaapt weer goed, je kan geduld opbrengen tegen je naasten en op het werk. Simpelweg kom je weer op adem en heb je de controle over je leven weer terug.

 

Mijn cliënten vertellen

“Ik zie Tünde als een zeer professionele en kundige therapeute. Ik heb een aantal maal een behandeling ondergaan door Tünde. In eerste instantie ter ontspanning en later ter behandeling van slapeloosheid. Ik ervaar haar behandelingen als een weldaad en heb na de behandeling altijd het gevoel weer helemaal opgeladen te zijn. Daarnaast heb ik al meermalen goed gebruik kunnen maken van haar aanvullende adviezen. Bovendien vind ik Tünde een hele prettige persoonlijkheid. Ze verstaat de kunst om iemand op zijn gemak te stellen.”

Bianca

“De behandelingen bij Tünde heb ik als heerlijk ervaren. Tünde weet een soort rust over te brengen die op zichzelf al weldadig werkt. En dan nog de heerlijke handelingen aan voeten en benen, iedere behandeling had de hele dag mogen duren. Qua effect heb ik meer balans en ontspanning ervaren. En meer bewustzijn over wat er in mijn lichaam speelt. Bedankt Tünde! “

Elly

“Ik kwam bij Tünde terecht met hormonale klachten. Tünde nam alle tijd om naar me te luisteren en heeft me vervolgens uitgelegd wat de behandelingen zouden gaan inhouden. Tünde is vervolgens professioneel en kundig te werk gegaan. Ik heb de behandelingen als erg prettig (en effectief!) ervaren, mede door de lieve, warme aanpak van Tünde. Voor mij zijn de behandelingen een moment van totale ontspanning. Ik kan ze iedereen (met verschillende klachten) aanraden!”

Elke

 

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik beginnen?
Je kan meestaal per direct beginnen. Klik op de knop en je kan direct je eerste sessie met me inplannen.
Hoe lang duurt het totdat ik me beter voel?
De klacht geeft meestaal meteen mee tijdens of direct na de behandeling. Voor blijvende verbetering heb je herhaling nodig. Daarom spreken we een paar keer af en gaan we samen monitoren hoe het met je gaat. Je beslist hoe ver je gaat.
Wat doet een voetreflexbehandeling met mij?
Ik zie veel onmiddellijke reacties bij mijn cliënten. Het lichaam geeft met beweging aan dat de behandeling werkt. Dat kan spiertrekkingen zijn of beweging van de darmen. Ook hoor ik terug dat een diepe rust wordt ervaren. Soms ziet iemand beelden of krijgt ingevingen. Soms komen emoties tevoorschijn. Allemaal signalen van verandering en het ontvangen van de behandeling.
Moet ik ergens op letten na de behandeling?
Binnen 3 dagen na de behandeling zou je reacties kunnen krijgen. Ik ben al lang blij als je iets in je lichaam of in je gemoedstoestand merkt, als je daarover meer op de hoogte bent. Goed water gaan drinken vind ik belangrijk in deze fase.
Hoe lang duurt het behandelen van mijn klacht?
Acute klachten kunnen snel reageren op de behandeling. Het uitblijven van je klacht is het einde van de behandeling. Een chronische klacht werkt anders. Daar raad ik aan om na 5 behandelingen te kijken welke kant op we aan het gaan zijn. Tegen die tijd moet het voor je duidelijk zijn wat de behandeling met/voor je doet.
Hoe lang duurt een sessie?
De eerste sessie duurt 90 minuten, dan vraag ik grondig na waar je mee zit en maak ik kennis met je. Vervolg behandelingen zijn meestal 70 minuten. Het is ook mogelijk om een 90 minuten consult te boeken.
Kan ik de factuur declareren?
Ja, als je volgens je polis verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Meestal deels worden mijn behandelingen door de verzekeraar vergoed.

Ik behoud het recht om als het bij de intake blijkt dat je beoogde resultaat eerder te behalen is door diepere werk te verrichten dat ik je een andere route en mogelijkheid aanbied. Als je doel eerder te behalen valt door middel van persoonlijke ontwikkeling dan bied ik je mijn holistische vrouwencoaching aan. Dat in de vorm van een langere aanpak waar je alle kansen en ruimte krijgt om aan de oorzaak bij jou te werken. Lees er meer hier over. Uiteraard bepaal jij wat we gaan doen.

 

 

Liefdevolle aandacht voor blijvende, diepgaande verandering